Kurser & Utbildning


IMG_2537bild 2IMG_1215
Vedic Art – 17 principer för konsten och livet.

Grund och fortsättningskurser

Vill du möta din skapande förmåga genom färg och form? Förstå livet genom att måla och teckna?
Metoden passar alla oavsett kunskapsnivå eller ålder. Vi målar utan krav eller prestation. Du har allt du behöver inom dig. Ingen talar om HUR du ska göra bara VAD du kan göra. Du behöver bara gå till dig själv för att veta. Här sätter vi igång den kreativa kraften enligt naturlagarna.

Vedic Arts upphovsman är Curt Källman. Han var konstnär, utbildad vid Gerlesborg och Konstakademien. Han vävde samman klassiska enkla konstövningar med Vedisk uråldrig kunskap om naturens sätt att skapa. Metoden bygger på muntlig tradition med kortare föredrag och berättelser, pedagogiskt strukturerade klassiska konstövningar och egen tid för hitta sitt eget unika uttryck, kanske även sin passion eller livsuppgift.

Material:På målarkurserna arbetar man i akryl och tar med eget material. Något att måla på, som canvas eller pannåer och något att måla med, som penslar, svampar, skrapor…. 🙂
Gör det enkelt och ta vad du har hemma eller hittar i närmaste konstnärs-eller hobby affär. Ta några färger du gillar. Efter första träffen kan du handla mer om du behöver. Viktigt att ha med sig är vanligt papper och mjuka blyertspennor.

Tid: 10.00-16.00

Kostnad: Hel vecka 2500:-( må-lö)

två helger 1500:-/helg (fre-sön)

tre helger 1200:-/helg

Inga förkunskaper behövs

Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

LÄRARUTBILDNING, Vedic Art block A och B

Tid: Fredag 18.00- ca 20, Lö – Sö 10.00- ca 18.00

Kostnad: 9000:-

Material: Anteckningsblock, penna, lite målarmaterial.

Det blir en intensiv helg med mycket information, samtal och en del uppgifter. Du kan börja undervisa direkt efter avslutad utbildning.

Du behöver ha gått  grund och fortsättningskurs för att gå utbildningen.

Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

 

SKETCH & DRAW
Teckna med kosmiska punkter och högra hemisfären

Upptäck form och formlöst i pennornas värd. Du lämnar den vänstra hjärnhalvan i fred och går rakt in i din högra hemisfär där all kreativitet exploderar och expanderar i gränslös frihet. Där kopplas du samman med  både högra och vänstra sidan av din hjärna och pendlar utan hinder fram och tillbaka.

Lätt och kosmisk teckning och skissande är naturlig och rolig. En linje leder till medvetenhet, en annan till form. Kosmiska punkter i medveten närvaro aktiverar den skapande processen genom att du är närvarande, medveten och i nuet. Plötligt märker du att du själv kan designa dina egna former eller mönster och kan berätta din historia med bilder. Du börjar skapa och omforma varje form och kanske bli medveten om hur du vill leva ditt liv.

En enkel teckningskurs baserad på rötterna i Vedic art, naturliga lagar för kreativitet och skapande. Låta form växa sig till liv utan krav eller prestation.

Inga förkunskaper behövs!
Tid: 10.00-16.00

Kostnad:
Två helger 1650:-/tillfälle fre-sön
Hel vecka 2500:- mån-fre.

Material: papper, skissblock och pennor

Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

Varmt Välkommen !

 SPACE & TIME  (jyotish & måleri – grund)

IMG_6835  IMG_6834 IMG_6837 

”när rymden inuti och utanför blir ett”

Kom och måla din egen stjärnhimmel !!
Måla, Meditera, Lyssna och se på bilder från kosmos, stjärnornas födelse & rymden. En helg med rymden i fokus där vi fördjupar oss i vår yttre och inre rymd. Du guidas i att måla upp stjärnhimlen som den såg ut i öster när du föddes. Vi kontaktar rymden inom oss i flera djupa meditationer och målar fram den medan vi betraktar den yttre rymden utanför oss.

Utifrån ett österländskt horoskop (jyotish) som innehåller både astrologi och astronomi blir du medveten om hur planeter och stjärnkonstellationer är en del av vårt liv. Vi berör skillnader mellan västerländsk och Vedisk astrologi. Du får en kort, ca 10 min, privat konsultation på just det ”hus” som berör konst och en gemensam enkel föreläsning om universum, planeter, stjärnor och kosmos dans med energier.

Inga förkunskaper behövs

Tid: Lö-Sö  kl 10.00-16.00

Kostnad: 2200:- Allt material för kursuppgiften ingår

Ta med målarkläder, anteckningsblock och penna om du vill anteckna något när du får ditt jyotish

Plats: Göteborg med omnejd, andra orter på begäran

Anmälan: ska innehålla :  NAMN, födelse data DAG, MÅN, ÅR, TID, PLATS (stad)

skickas på mail till info@gaila.se   SENAST 10 dagar innan kursstart. Det är underlag till måleri och konsultation.
Har du frågor om kursen kan du ringa Gaila på 0766 316252

Kursen är enkel att delta i och ger ett djupt avtryck i livet där du kan ta med dig tekniker för ditt måleri likväl som tekniker för inre lugn och kontakt med rymden inom dig.

Välkomna att dela en inre och yttre resa i Rymd.

hälsar Gaila och Julia .