Kurser & Utbildning


IMG_2537bild 2IMG_121510869698_10205795729078326_8598153967607923080_o-768x1024IMG_0916IMG_1580
Kurser i Vedic Art.

Vill du möta din skapande förmåga genom färg och form? Förstå livet genom att måla och teckna?
Metoden passar alla oavsett kunskapsnivå eller ålder. Vi målar utan krav eller prestation. Du har allt du behöver inom dig. Ingen talar om HUR du ska göra bara VAD du kan göra. Du behöver bara gå till dig själv för att veta. Här sätter vi igång den kreativa kraften enligt naturlagarna.

Vedic Arts upphovsman är Curt Källman. Han var konstnär, utbildad vid Gerlesborg och Konstakademien. Han vävde samman klassiska enkla konstövningar med Vedisk uråldrig kunskap om naturens sätt att skapa. Metoden bygger på muntlig tradition med kortare föredrag och berättelser, pedagogiskt strukturerade klassiska konstövningar och egen tid för hitta sitt eget unika uttryck, kanske även sin passion eller livsuppgift.

På kurserna arbetar man i akryl och tar med eget material. Något att måla på, som canvas eller pannåer och något att måla med, som penslar, svampar, skrapor…. 🙂
Gör det enkelt och ta vad du har hemma eller hittar i närmaste konstnärs-eller hobby affär. Ta några färger du gillar. Efter första träffen kan du handla mer om du behöver. Viktigt att ha med sig är vanligt papper och mjuka blyertspennor.

 

Kursdatum  2018

Grundkurs

Ingen planerad under 2018, enbart på begäran.

Fördjupningskurs ”Back 2 Basic – en resa på konstens flod”

I år är det 30-års jubileum för Vedic Art. Jag har målat, ställt ut, skrivit berättelser och undervisat under de senaste10 åren både i Sverige och utomlands och funderat en hel del över min fortsatta resa med dessa principer. Hur jag bäst hedrar minnet av Curt Källman och hans arbete och hur jag själv kan bidra till utveckling och fördjupning av själva grundprinciperna. Till slut stod det klart. En gemensam resa på konstens flod över lång tid. Som när det hela började med Curt. I stillhet och med fokus på ”de sjutton” – grunden och principerna som leder fram till Dharma. Själens livsuppgift.

I september startar detta spännande långtidsprojekt med måleri en helg varje månad. Då går vi på djupet med en princip vid varje tillfälle. Du kan delta under hela kurstiden eller vid enstaka helger i mån av plats. Vi avslutar i december 2019.

Kursen har jag givit namnet ”Back 2 Basic” och är en fördjupnings-resa i Vedic Arts grund-principer. Vi träffas i Göteborg med omnejd andra helgen varje månad och målar tillsammans i djup närvaro. Delar våra upplevelser med dem som vill efter helgen och dokumenterar vad som sker. Vi kanske avslutar vår resa på konstens flod med en enkel gemensam utställning som vi planerar, marknadsför och genomför tillsammans. Vi delar då på de eventuella extra kostnader som uppstår runt utställningen.

Jag kommer finnas med som coach och inspiratör, hålla mindre föredrag, visa filmer med Curt, läsa egna fördjupnings-texter och sagor om Vedic Arts principer, dess grundare, vedas grundpelare och skapandets förlopp. Ibland kommer någon gästlärare finnas på plats. Cd, böcker och sagor kommer finnas till försäljning. Min uppgift som projekt- och kursledare blir att ordna med lokal och administration, genomföra helgkurserna, hålla föredrag samt dokumentera och sammanställa projektet i ett häfte eller bok. Din uppgift blir att teckna och/ eller måla och fördjupa mötet med dig själv.

Kostnader för att delta i hela projektet är endast  9000:- för alla 15 helger. Vill du bara vara med vid enstaka målarhelger, betalar du 1200:- /helg. För företag tillkommer moms.

Jag söker dig som är hängiven, älskar att teckna eller måla, och under en längre tid vill vara med på en djup, transformerande och insiktsfull resa i Vedic Arts grundprinciper.

”I kärlek till livet och konsten” 

// Gaila

                                                     ”Vi målar med fötterna på jorden och penslarna i himlen” //Curt Källman

 

Datum:  8-9 september, 13-14 oktober, 10-11 november, 8-9 december 2019 : 12-13 januari, 9-10 februari, 9-10 mars, 13-14 april, 11-12 maj, 8-9 juni, 13-14 juli, 10-11 augusti, 7-8 september, 12-13 oktober, 9-10 november, avslutande helg utan måleri i december.

Tid: lörd & sönd 10.00-ca16.00
Kostnad:
a) Alla 15 helger för endast 9 000:-  Garanterad plats. Betalas i förskott (uppdelad betalning möjlig)

b) Enstaka tillfällen 1 200:-/per helg. Betalas på plats. Bokas innan.

För företag tillkommer moms.
Anmälan och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

VARMT VÄLKOMNA ! // Gaila

 

LÄRARUTBILDNING  Vedic Art block A och B

Datum: : 22-25 november

Tid: Torsdag 18-20, Fredag – Söndag 10.00-16.00

Kostnad: 9000:-

Material: Anteckningsblock, penna, lite målarmaterial.

Det blir en intensiv helg med mycket information, samtal och en del uppgifter
Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

VARMT VÄLKOMMEN !

 

SKETCH & DRAW
Teckna med kosmiska punkter och högra hemisfären

En kurs i glädjen att upptäcka form och formlöst i skissernas och formens värd. Lätt och kosmisk teckning är naturlig och rolig. En linje leder till medvetenhet, en annan till form. Kosmiska punkter i medveten närvaro aktiveras i den skapande processen. Enkla steg där en form leder till en annan. Enbart genom att du är närvarande, medveten och i nuet. Plötligt märker du att du själv kan designa dina egna former eller mönster och kan berätta din historia med bilder. Skapa och omforma varje form och kanske bli medveten om hur du vill leva ditt liv. Du lämnar den vänstra hjärnhalvan i fred och går rakt in i din högra hemisfär där all kreativitet exploderar och expanderar i gränslös frihet.

Där kopplas du samman med  både högra och vänstra sidan av din hjärna och dansar den perfekta dansen med  den kosmiska attraktionslagen.

Ja, du kan bli ”beroende” av att teckna, skissa och ha roligt i varje ledig tid av ditt liv. Eller rent av hitta en ny väg i livet, jobb, karriär, kärlek, passion eller till och med bättre hälsa. På toppen av allt detta….OM du målar utöver att du tecknar, kommer ditt konstnärsskap att utvecklas och blomstra. Det är så det fungerar. Inget att förlora, allt att vinna.

Kursen är utvecklad av Gaila för att aktivera passionen för tecknande. Finna kraften i den tecknande förmågan med enkla inspirerande övningar att införliva i vardagen. En enkel teckningskurs baserad på de naturliga lagarna för kreativitet och skapande. För att låta form växa sig till liv utan krav eller prestation. Den innehåller övningar från flertalet kurser hon själv gått och vidareutbildat sig i.

Inga förkunskaper behövs!

Grundkursen är uppdelad på två helger eller en vecka.
Helg
1850:-/helg fredag-söndag
Hel vecka
2500:-/ hel vecka, dagtid, måndag-lördag.

Plats och datum:
Belgien: Oktober 2018 del 1. Mars 2019 del 2
Medevi Brunn:  Sommar 2019 hel vecka del 1 och 2

För anmälan eller ytterligare frågor, skicka mail till info@gaila.se

Varmt Välkommen !

 SPACE & TIME  (jyotish & måleri – grund)

IMG_6835  IMG_6834 IMG_6837 

”när rymden inuti och utanför blir ett”

Kom och måla din egen stjärnhimmel !!
Måla, Meditera, Lyssna och se på bilder från kosmos, stjärnornas födelse & rymden. En helg med rymden i fokus där vi fördjupar oss i vår yttre och inre rymd. Du guidas i att måla upp stjärnhimlen som den såg ut i öster när du föddes. Vi kontaktar rymden inom oss i flera djupa meditationer och målar fram den medan vi betraktar den yttre rymden utanför oss.

Utifrån ett österländskt horoskop (jyotish) som innehåller både astrologi och astronomi blir du medveten om hur planeter och stjärnkonstellationer är en del av vårt liv. Vi berör skillnader mellan västerländsk och Vedisk astrologi. Du får en kort, ca 10 min, privat konsultation på just det ”hus” som berör konst och en gemensam enkel föreläsning om universum, planeter, stjärnor och kosmos dans med energier.

Kostnad: 2200:- Allt material för kursuppgiften ingår

Ta med målarkläder, Anteckningsblock och penna om du vill anteckna något när du får ditt jyotish

Betalning : kontant, swish, eller på faktura

Förkunskaper inga

Plats: Göteborg med omnejd

Tid: Lö-Sö  kl 10.00-16.00  November

Anmälan: ska innehålla :  NAMN, födelse data DAG, MÅN, ÅR, TID, PLATS (stad)

skickas på mail till info@gaila.se   SENAST 10 dagar innan kursstart. Det är underlag till måleri och konsultation.
Har du frågor om kursen kan du ringa Gaila på 0766 316252

Kursen är enkel att delta i och ger ett djupt avtryck i livet där du kan ta med dig tekniker för ditt måleri likväl som tekniker för inre lugn och kontakt med rymden inom dig.

Välkomna att dela en inre och yttre resa i Rymd.

hälsar Gaila och Julia .