Kurser & Utbildning

 

 För anmälan, ytterligare info och aktuella datum kontakta:
 FB Gaila Art       info@gaila.se   
IMG_1572GRUND- och FÖRDJUPNINGSKURS  i VEDIC ART.

Vill du närma dig livet genom konsten ? Förstå livets principer genom färg och form? Komma nära dig själv och hitta din livsuppgift?
Vi målar utan krav eller prestation i en tillåtande och stödjande miljö. Är du ny går vi igenom de första principerna för livet och konsten. Har du gått tidigare väljer vi tillsammans en eller flera av principerna att fördjupa oss i.

Kursmetoden är uppbyggd av kortare föredrag och berättelser, pedagogiskt strukturerade klassiska konstövningar och egen tid för att utvecklas i måleriet och hitta sitt eget uttryck. Eller kanske prova nya om du målat ett tag.

Samtidigt kan man förstå hur de naturliga lagarna fungerar i livet och på duken. Konsten att leva.

Vi arbetar i Akryl och du tar med eget material.
Något att måla på och något att måla med. 🙂
Gör det enkelt och ta vad du har hemma eller hittar i närmaste konstnärs-eller hobby affär. Ta några färger du gillar. Efter första träffen kan du handla mer om du behöver. Lite prova på-material finns. Bra att ha med sig är vanligt papper och blyertspennor

Det tar 6 dagar att gå igenom grundkurs med alla principerna

Metoden passar alla oavsett kunskapsnivå.
Alla som alltid har målat och de som aldrig har målat

KURSKOSTNAD:
Alternativ 1) 6-dagars vecka med start fred kväll. endast 1900:-
Alternativ 2) två långhelger för 1500:/ helg (fred-sönd)
Alternativ 3) gå de antal dagar du kan och vill för 600:- per dag. Då väljer du själv hur många dagar du går och kan fortsätta en annan helg eller vardag framöver.

 

TID
Fred kl 17.00-21.00
Lörd och Sönd 10.00-16.00
Må on to 10.00-16.00 eller kvällstid 17.00-21.00
Lunch uppehåll 12.30-14.00
Kvällstid fikapaus.

Jag bjuder på fika alla tillfällen.
Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

VARMT VÄLKOMNA ! // Gaila

DSC_0132   Curt 2

LÄRARUTBILDNING  Vedic Art

Vedic Art lärarprogram är uppdelat i tre block.

Block A handlar om förståelsen av det naturliga sättet att skapa. Blocket innehåller praktisk information om att hålla kurs, föreläsningar, frågor och svar på det skrivna materialet i kompendiet. En djupare förståelse av vad som kan hända inom deltagarna,  De fyra verktyg vi har för att uttrycka oss när vi skapar och själva processen när vi gör det.
Block A innehåller alla välkända principer för konst. Dessa möjliggör din egen konstutveckling på en djupare nivå.

Du kan hålla egen kurs direkt efter kursen upp till princip 14.

Block B kommer med kunskapen av olika vägar att närma sig livet och ditt skapande. Själva uttrycket. Nycklar till upplysning, närvaro och expanderat medvetande. I konsten, så väl som i livet.  Du kommer att delta i föreläsningar om principerna och diskussioner om teorier för konsten och livet, både inom det konstnärliga och ur ett expanderat medvetet perspektiv.  Hur du som lärare stödjer/ coachar människor i deras egen resa av upplevelser och erfarenheter genom färg och form i Vedic Art.  Förslag på böcker att läsa, expandera och utveckla ditt eget material som lärare tillsammans med ditt eget konstnärsskap. Möjlighet att gå bortom ramen för vanliga uppgifter inom klassisk konstutbildning.

Direkt efter kurs är du behörig att hålla kurs upp till princip 17.

Block C handlar om hur du kan ledsaga andra människor när de vill utvecklas i sitt måleri och gå vidare, med blicken bortom illusionen. Ge dem ledord för att förstå processen i att skapa, hur den kan spåras och hittas i livets alla skeenden och vilken hjälp det kan vara i vardagen. Att lägga till något nytt i det livet vi redan lever. Tilläggen skrivna av Curt som filosofiskt medvetna insikter. Ytterligare ett verktyg att gå bortom illusionen till en djupare förståelse över den naturliga ordningen när det gäller skapande och livets utmaningar.          Block C  innehåller även sex grundpelare i Vedisk Kunskap och ger dig verktyg och kompetens att leda fortsättningskurs, hålla föreläsning och föredrag om dessa.

För att vara behörig till C blocket behöver du ha genomgått block A&B, undervisat vid flera grundkurser och utvecklat erfarenhet av att undervisa.

Varför bli lärare?

Veda betyder kunskap och upprepning. När vi håller kurser håller vi kunskapen levande inom oss själva och genom att upprepa detta konstant, följer nya nivåer av kunskap i samband med de erfarenheter vi gör tillsammans med nya människor, nya erfarenheter och möjligheter att få chansen att lära känna dig själv på högre nivåer av ditt varande. Konstant föränderligt liksom livets kraft.

Det är ett sätt att börja lära ut. Våga prata inför människor på ett mycket enkelt sätt. Dela din kunskap med andra. Skicka vidare det som getts till dig. Hålla livet självt levande. Hjälpa människor hitta sig själva och att uttrycka det på sitt eget specifika sätt.  En möjlighet att i tystnad och utan kommentarer stå bredvid och se andra människor gå sin egen väg till ett expanderat medvetande och göra sina erfarenheter utan att bli störda eller tillrättavisade. Genom färg och form.  I obegränsad frihet på sin canvas. Bli varse hur andra klarar sig själva utan att du kommenterar, ”hjälper till” eller lägger dig i. Hur mycket lättare deras egen resa blir, när du bara står bredvid och finns där. Stödjer och stöttar.

Det får dig att växa på alla nivåer. Konstant. Lätt, avslappnat och tillfredsställande  Mer än bortom.  // Gaila

 

 

IMG_6835  IMG_6834 IMG_6837 Rymd o jag

  RYMD  &   JYOTISH

Kom och måla din egen stjärnhimmel !!

En helg med Rymden i fokus
Måla, Meditera, Lyssna och se på bilder från kosmos, stjärnornas födelse & rymden

Du guidas i att måla upp stjärnhimlen som den såg ut i öster när du föddes. Vi kontaktar rymden inom oss i meditation och målar fram den medan vi betraktar den yttre rymden utanför oss.

Utifrån ett österländskt horoskop (jyotish) som innehåller både astrologi och astronomi blir du medveten om hur planeter och stjärnkonstellationer är en del av vårt liv. Du får en kort, ca 10 min, privat konsultation på just det ”hus” som berör konst och en gemensam enkel föreläsning om universum, planeter, stjärnor och kosmos dans med energier.

Vi fördjupar oss i rymden inom oss och utanför.

Berättar om planeter o stjärnor inom österländsk astrologi

Berör rymd och astronomi i konstens historia, hur vi kan föra in rymd i våra målningar.

Ibland besöker vi observatoriet, där vi får en exklusiv guidning för vår grupp och vid klart väder kan se stjärnhimmel och galaxer.

Välkomna att dela en inre och yttre resa i Rymd.

Gaila och Julia .

I mellanrummet där allt sker / Gaila

 

 

 

bild 2 IMG_1572 IMG_2537 IMG_6194 IMG_6191 IMG_6837

VEDIC ART INTENSIVE:
Grundkurs, Namn & Form, Rymd & Jyotish

Grund,( fortsättning eller fördjupning om du redan gått grund),  namn & form, Rymd & Jyotish  på nio dagar.

Det kan transformera ditt liv, på ett sätt du aldrig kunnat drömma om.

För mig har det inneburit en inre resa som lärt mig förstå livet.

Därför vill jag nu introducera Vedic Art på det sätt jag själv fick det till mig. Med teckning och rymd inkluderat. Lite unikt.

Lördag  till torsdag går vi igenom grunden, alternativt fortsättning och fördjupning i de 17 principerna i Vedic Art. En metod för att sätta igång själva drivkraften att vilja skapa. Lekfullt, enkelt och utforskande. En kurs utan krav eller prestation, inga förkunskaper behövs.  Du får höra de poetiska stroferna skrivna av Curt Källman och texter ur lärarmaterialet.

Om du redan gått grundkursen och istället vill fördjupa dig är du välkommen att göra det. Vi möter dig där du är och du får stöd att gå djupare in i hjärtat under mötet med konsten och/eller livet. Du får höra tilläggen till principerna, som de är skrivna av Curt Källman och filosofiska texter runt principerna och livet, skrivna av Gaila.

Du behöver själv ta med dig material att måla med.

Fredag  ägnar vi åt Namn & Form kursen som är en introduktion till tecknandet.

Du behöver papper eller skissblock i olika storlekar att teckna på och mjuka blyertspennor, pennvässare och anteckningsbok.

Lördagoch söndagen undersöker vi rymden inom oss och målar stjärnhimlen som den såg ut när vi föddes, grundat på den österländska horoskopet Jyotish.  Du får en kort beskrivning av horoskopet i den delen som berör din kreativa utveckling, grunderna i hur ett horoskop är uppbyggt och de största skillnaderna mellan ett österländskt och västerländskt horoskop.  Lite kunskap om planeter, stjärnor,  och dess betydelse i våra liv och  kanske en glimt av din själsuppgift.

Du behöver uppge Namn, Födelsedatum, Ort eller stad, ÅR MÅN DAG och TID minst två veckor innan kursstart. Allt material för rymdmåleriet ingår. Ta med Anteckningsblock och penna.

KURSKOSTNAD 3600:-

Vill du anmäla dig till kursen eller har frågor  kan du maila till info@gaila.se

Måla, Teckna, Meditera, Med Mera

 IMG_8027  IMG_7031 IMG_7138 IMG_2777 IMG_2774  IMG_2722

 

Måla & Teckna från hjärtat

 Vill du lära dig måla från hjärtats nivå? Kunna uttryck dig i färg och form? Drömt om att kunna måla eller teckna men aldrig vågat prova?  då är dessa kurser för dig!

Inga förkunskaper krävs. Alla kurser handlar om att minnas vår egen kunskap på hjärtats nivå och att kunna ta med vår inre rymd in i måleriet

Ett annorlunda sätt att lära sig både teckning och måleri
I måleriet använder vi oss mest av akrylfärger, kritor, och olika medier
Tecknar med blyerts, färgpennor, kol, krita, tusch, pensel.
Fokus ligger på själva skapandet och den inre processen mer än resultatet.
Vi upptäcker skapande förmågor inom oss vi aldrig tidigare varit i kontakt med
Måla och Teckna från Hjärtat innehåller inblick i livets och konstens principer.

Du får en inblick i  Namn & Form kursen som är en introduktion till att minnas tecknandet.

En riktig kick för både ditt måleri och tecknande. Med samma lätthet och frihet som i det kravlösa måleriet. Här i en miljö som bjuder in till det allra vackraste i formvärlden. Levande djur, kultur och natur.  Skönhet, stillhet och magi.

Kurserna är  i centrala Göteborg och ibland på andra orter

Är du intresserad och vill ha information skriv till info@gaila.se

 IMG_1906 IMG_2477 IMG_2537 

Introduktionskurs i Chakra -vårt energisystem

Personlig utveckling genom regnbågens olika färger.

Datum:  Vår/ sommar/ höst  2018

Tid kl 10.00 –  17.00 (obs söndag bryter vi kl 15.00)

Lunch ca 12.30-14.00

En transformerande vecka där du får stifta bekantskap med kroppens spirituella energisystem. Målet är att hitta din egen väg för att upprätthålla Balans & Harmoni med kropp och själ. Du undersöker hur Form, Färg, Yoga, Gigong, Eteriska Oljor, Bachdroppar, Kristaller, Ljud, Musik, Mat, Mantra, Insiktfrågor, Visualisering, Mental träning och Meditation  påverkar dig på olika nivåer.

Du får möjlighet att arbeta kreativt med med olika metoder i regnbågens färger, en färgkod för varje dag. Du får en bred palett med möjligheter att uppleva hur varje chakra är uppbyggt, hur en färgkod kan fungera, vilka övningar som kan försätta oss i balans och harmoni. En ständigt pågående inre resa i Livskunskap.

Ett minne för livet. En kickstart för Kropp & Själ.

 

Vill du anmäla dig till kursen eller har frågor  kan du maila till info@gaila.se

KICK START  – färg och form kropp och själ – mat, meditation, natur och kreativitet
Kommer under 2018
IMG_0001 IMG_1990 IMG_2477 IMG_0913 IMG_0083   IMG_0074 IMG_0032 IMG_2226