Kurser & Utbildning

IMG_0919IMG_0918 IMG_0921 IMG_0916 IMG_0917 

För anmälan, information och aktuella datum, kontakta:  FB Gaila Art    eller    info@gaila.se   

SOMMAR KURSER  :

Vedic Art –  grundkurs;   12-17 juni  Tis – Sön 1o.00-16.00:-  Kostnad 2500:-
Paint & Create – Basic;      2-6 juli Må-fre  1o.00-16.00:-         Kostnad 2500:-
Sketch & Draw – Steg 1 & 2,   9-13 juli, Må-fre  1o.00-16.00:-   Kostnad 2500:- NYHET !!
Vedic Art –  grundkurs;   6-11 aug Tis – Sön 1o.00-16.00:-  Kostnad 2500:-
Vedic Art – Fortsättning 13-17 aug Må-fre  1o.00-16.00:- ( du kan stanna kvar längre och måla)      Kostnad 2500:-
Vedic Art Lärarutbildning 20-23 aug Må- to 10.00- ca 18.00  Kostnad 9000:- inklusive kompendie
Rymd och Jyotish 25-26 aug Lö kl 10.00-ca 18.00  Sö 10.00- ca 16.00 Kostnad 2.200 inklusive material

EXTRA INSATT: Fördjupningskurs på Medevi Brunn V 29 och 30.  

Måleri med Nina Jacucci och teckning med Gaila Sundlin.  Mån-fred två veckor. 
ENDAST 3000:- för båda dessa veckor. Boende tillkommer, Passa På ! Endast några platser kvar.

IMG_1572GRUND- och FÖRDJUPNINGSKURS  i MÅLERI.

Vill du närma dig livet genom konsten ? Förstå livets principer genom färg och form? Komma nära dig själv och hitta din livsuppgift?
Vi målar utan krav eller prestation i en tillåtande och stödjande miljö. Är du ny går vi igenom de första principerna för livet och konsten. Har du gått tidigare väljer vi tillsammans en eller flera av principerna att fördjupa oss i.

Kursmetoden är uppbyggd av kortare föredrag och berättelser, pedagogiskt strukturerade klassiska konstövningar och egen tid för att utvecklas i måleriet och hitta sitt eget uttryck. Eller kanske prova nya om du målat ett tag.

Samtidigt kan man förstå hur de naturliga lagarna fungerar i livet och på duken. Konsten att leva.

Vi arbetar i Akryl och du tar med eget material.
Något att måla på och något att måla med. 🙂
Gör det enkelt och ta vad du har hemma eller hittar i närmaste konstnärs-eller hobby affär. Ta några färger du gillar. Efter första träffen kan du handla mer om du behöver. Lite prova på-material finns. Bra att ha med sig är vanligt papper och blyertspennor

Det tar 6 dagar att gå igenom grundkurs med alla principerna

Metoden passar alla oavsett kunskapsnivå.
De som alltid har målat och de som aldrig har målat

Kurser  2018

Fördjupningskurs ”Back 2 Basic – en resa på konstens flod”

Hösten 2018 startar en omvälvande resa på konstens flod. Meditation och kreativ visualisering, berättelser om bryggor, öar och irrfärder på konstens flod, inspiration, teknik och personlig coachning i ditt måleri. Vi träffas andra helgen i månaden under 15 månader och utforskar livet och konsten på djupet. Förankrade i kroppen, med hjärtat som kompass och själens utveckling som mål.

Dat:  7-8 september, 13-14 oktober, 10-11 november, 8-9 december 2019 : 12-13 januari, 9-10 februari, 9-10 mars, 13-14 april, 11-12 maj, 8-9 juni, 13-14 juli, 10-11 augusti, 7-8 september, 12-13 oktober, 9-10 november.

Tid: lörd & sönd 10.00-ca16.00

Kostnad:

a) Alla 15 helger för endast 9 000:- dvs 600:-/ månad. Betalas i förskott

b) Drop in, i mån av plats, 1 200:- / per helg.  Betalas på plats.
Anmälan och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

VARMT VÄLKOMNA ! // Gaila

TECKNING

SKETCH & DRAW

Grundkurs delkurs 1 & 2, Fortsättning delkurs 3 & 4

Teckna och skissa, en kurs i glädjen att upptäcka form och formlöst i skissernas och formens värd.IMG_6194

Tänk om…  att kunna skissa och teckna skulle komma till dig i ett lätt flöde av manifesterad kreativitet?

Lätt och kosmisk teckning är naturlig och rolig. En linje leder till medvetenhet, en annan till form. Kosmiska punkter i medveten närvaro aktiveras i den skapande processen. Enkla steg där en form leder till en annan. Enbart genom att du är närvarande, medveten och i nuet. Plötligt märker du att du själv kan designa dina egna mönster, former och beträda din livsväg. Skapa och omforma varje form du vill leva ditt liv i. Du lämnar den vänstra hjärnhalvan i fred och går rakt in i din högra hemisfär där all kreativitet exploderar och expanderar i gränslös frihet.

Då i medveten närvaro … kopplas du samman med  både högra och vänstra sidan av din hjärna och dansar den perfekta dansen med  den kosmiska attraktionslagen.

Finns det nån hake?

JA, du kan bli ”beroende” av att teckna, skissa och ha roligt i varje ledig tid av ditt liv. Eller rent av hitta en ny väg i  livet, jobb, karriär, kärlek, passion eller till och med bättre hälsa

På toppen av allt detta….OM du målar utöver att du tecknar , kommer ditt konstnärsskap att utvecklas och blomstra.
Det är så det fungerar.

Inget att förlora, allt att vinna.

Kursen är utvecklad av Gaila. Efter åtta år av dagligt tecknade, skissande, undervisning och utveckling upplevde hon att något fattades i de tidigare kurserna hon tagit. Passionen för tecknande, kraften i den tecknande förmågan behövde något mer…. Slutligen satte hon ihop uppgifter och ämnen från olika tecknings och skiss-kurser och lade till egna kanaliserade metoder och utvecklade tekniker för att låta form växa sig till liv.

Kurserna är uppbyggda på 4 delkurser om en helg vardera, eller två under en vecka. Du går en i taget och väljer sedan själv om du vill fortsätta.

1850:-/ helg

2500:-/ hel vecka

KURSHANDLEDAR-UTBILDNING  i fritt måleri 

DSC_0132

Grundutbildning delkurs 1  handlar om förståelsen av det naturliga sättet att skapa. Delkursen innehåller praktisk information om att hålla kurs, föreläsningar, frågor och svar på kompendiet. En djupare förståelse av vad som kan hända inom deltagarna, och hur du bäst stödjer deras process. De fyra verktyg vi har för att uttrycka oss när vi skapar och själva processen när vi gör det.
Delkurs 1 innehåller alla välkända principer för konst. Dessa möjliggör din egen konstutveckling på en djupare nivå.

delkurs 2 kommer med kunskapen av olika vägar att närma sig livet och ditt skapande. Själva uttrycket. Nycklar till upplysning, närvaro och expanderat medvetande. I konsten, så väl som i livet.  Du kommer att delta i föreläsningar om de naturliga lagarna för kreativt skapande och diskussioner om teorier för konsten och livet, både inom det konstnärliga och ur ett expanderat medvetet perspektiv.  Hur du som lärare stödjer och coachar människor i deras egen resa av upplevelser och erfarenheter genom färg och form.  Förslag på böcker att läsa, för att expandera och utveckla ditt eget material som lärare tillsammans med ditt eget konstnärsskap. Möjlighet att gå bortom ramen för vanliga uppgifter inom klassisk konstutbildning.

 

Masterclass En inspirationskurs för dig som vill hålla fortsättningskurser. Baserat på Gailas tidigare kunskap i coaching, inspiration och lärande sedan 40 år tillbaka. Den innehåller kunskap från anderna om förmågan att se bortom, leta bakom illusionen och se det som framträder. Teknik och berättelser som hjälper dig att själv utvecklas i konsten samtidigt som du hjälper och vägleder dina deltagare att göra detsamma.

Masterclass handlar om hur du kan ledsaga andra människor när de vill utvecklas i sitt måleri och gå vidare, med blicken bortom illusionen. Ge dem verktyg för att förstå processen i att skapa, hur den kan spåras och hittas i livets alla skeenden och vilken hjälp det kan vara i vardagen. Att lägga till något nytt i det livet vi redan lever.

En noggrann genomgång vad du behöver som lärare för att hålla egna fortsättningskurser i fritt måleri

Du lär dig coaching, inspiration och teknik, att öppna seendet och att plocka fram det du ser. Vi pratar och reflekterar över poetiska texter som filosofiskt medvetna insikter. Du får ett poetiskt kompendie om de olika principerna författad av Gaila och en samling nedskrivna berättelser.

Masterclass är ytterligare ett verktyg att gå bortom illusionen till en djupare förståelse över den naturliga ordningen när det gäller skapande och livets utmaningar.

För att vara behörig till Masterclass  behöver du ha genomgått delkurs 1 och 2,  undervisat vid flera grundkurser och utvecklat erfarenhet av att undervisa.

Varför bli kreativ coach och handledare?

Du håller kunskap levande genom upprepning. När vi håller kurser håller vi kunskapen levande inom oss själva och genom att upprepa detta, följer nya nivåer av kunskap i samband med de erfarenheter vi gör tillsammans med nya människor. Nya erfarenheter och möjligheter att få chansen att lära känna dig själv på högre nivåer av ditt varande. Konstant föränderligt liksom livets kraft.

Det är ett sätt att börja lära ut. Våga prata inför människor på ett mycket enkelt sätt. Dela din kunskap med andra. Skicka vidare det som getts till dig. Hålla livet självt levande. Hjälpa människor hitta sig själva och att uttrycka det på sitt eget specifika sätt.  En möjlighet att i tystnad och utan kommentarer stå bredvid och se andra människor gå sin egen väg till ett expanderat medvetande och göra sina erfarenheter utan att bli störda eller tillrättavisade. Genom färg och form.  I obegränsad frihet på sin canvas. Bli varse hur andra klarar sig själva utan att du kommenterar, ”hjälper till” eller lägger dig i. Hur mycket lättare deras egen resa blir, när du bara står bredvid och finns där. Stödjer och stöttar.

Det får dig att växa på alla nivåer. Konstant. Lätt, avslappnat och tillfredsställande  Mer än bortom.  // Gaila

 Handledarutbildning 2018 Datum

Dat: Augusti  oktober

Tid: Må-Tors 10.00-16.00 fre-sönd 17.30 -21.oo lö-sö 10.00-16.00

Kostnad: 9000:-

Du har tillgång till ateljéplats under hela veckan

Det blir en intensiv helg eller vecka med mycket information, samtal och en del uppgifter

Masterclass KURSLEDAR -utbildning

En noggrann genomgång vad du behöver som lärare för att hålla egna fortsättningskurser i fria målarkurser

Du lär dig coaching, inspiration och teknik, att öppna seendet och att plocka fram det du ser

Du får ett kompendie om de olika principerna författad av Gaila och ett intyg på att du genomgått kursen

Dat: September på Bali

Tid: Må-Tors 10.00-16.00  eller veckoslut torsd kväll (17-21) fredag – söndag 10.00-16.00

Kostnad: 9000:-

Jag bjuder på fika vid alla utbildningstillfällen.
Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

 

ÖVRIGA KURSER

FROM SILENCE TO EXPANSION – ”Den skapande processen, reflektion och beslut 
en kurs för dig som vill integrera de tankar om hur den skapande processen uppkommer, utvecklas och avslutas.  Vi tecknar upp en enkel skiss, en schematisk översikt och går igenom alla tysta punkter och kreativa fält. Ökar förståelsen för hur verktyg, process och förhållningssätt fungerar ihop och hur vi kan använda det i livet och skapandet. Vilka pelare som stödjer vårt sätt att utvecklas. En process som kan översättas till alla tillfällen i livet. Föreläsning, reflektion och eget arbete.

Dat: vid önskemål

Tid: lörd & sönd 10.00-16.00

Kostnad: 1900:-
Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

 

  SPACE &  TIME  (jyotish & måleri – grund)

IMG_6835  IMG_6834 IMG_6837 

”när rymden inuti och utanför blir ett”

Kom och måla din egen stjärnhimmel !!
Måla, Meditera, Lyssna och se på bilder från kosmos, stjärnornas födelse & rymden

En helg med Rymden i fokus där vi fördjupar oss i rymden inom oss och utanför.

Du guidas i att måla upp stjärnhimlen som den såg ut i öster när du föddes. Vi kontaktar rymden inom oss i flera djupa meditationer och målar fram den medan vi betraktar den yttre rymden utanför oss.

Utifrån ett österländskt horoskop (jyotish) som innehåller både astrologi och astronomi blir du medveten om hur planeter och stjärnkonstellationer är en del av vårt liv. Vi berör skillnader mellan västerländsk och Vedisk astrologi. Du får en kort, ca 10 min, privat konsultation på just det ”hus” som berör konst och en gemensam enkel föreläsning om universum, planeter, stjärnor och kosmos dans med energier.

Kostnad: 2200:- Allt material för kursuppgiften ingår

Ta med målarkläder, Anteckningsblock och penna om du vill anteckna något när du får ditt jyotish

Betalning : kontant, swish, eller på faktura

Förkunskaper inga

Plats: obs ! sommar kurs varierande platser, meddelas vid anmälans slut
Göteborg, Halland, Lysekil  är exempel på platser

Tid: Fyra dagar kl 10.00-ca16.00 lunchbreak ca12.30-14.00

Anmälan: ska innehålla :  NAMN, födelse data DAG, MÅN, ÅR, TID, PLATS (stad)

skickas på mail till info@gaila.se   SENAST 10 dagar innan kursstart

Det är underlag till för måleri och konsultation.
Har du frågor om kursen kan du ringa Gaila på 0766 316252

Kursen är enkel att delta i och ger ett djupt avtryck i livet där du kan ta med dig tekniker för ditt måleri likväl som tekniker för inre lugn och kontakt med rymden inom dig.

Välkomna att dela en inre och yttre resa i Rymd.

hälsar Gaila och Julia .

 

SPACE  & TIME  (jyotish & måleri – retreat och fördjupning, 4-6 dgr)

IMG_6620 2 IMG_6619 2 IMG_6621 IMG_6616 IMG_6618

” meditativ rymdupplevelse för stjärnor och planeters närvaro i ditt måleri”

Djupa Meditationer, Utvecklat måleri, Nakshatror, Planeters färger, kvalité och symboler

Fördjupning i ditt eget måleri, Nakshatror och planeternas kvaleteér, färg, symboler Vi kontaktar rymden inom oss i flera djupa meditationer,  Det blir enklare föredrag om varje planet och olika Nakshatror. Du blir medveten om hur dessa påverkar delar av vår personlighet. Du får en kort, ca 10-15 min, privat konsultation på just den Nakshatra som berör dig och din livsväg. En själslig vägledare att ta med dig hem på vandringen i livet.

Om vi kan besöker vi ett observatorie, där vi ibland får en exklusiv guidning för vår grupp och vid klart väder kan se stjärnhimmel och galaxer. Ibland tar vi en tur till Universum i Göteborg.

Kursen är enkel att delta i och ger ett djupt avtryck i livet där du kan ta med dig tekniker för ditt måleri likväl som tekniker för inre lugn, kontakt med din livsväg och ditt själsliga jag.

Kostnad 3.500:- ( inträdesavgift tillkommer vid besök på observatoriet eller universum, det betalar du själv på plats)

Ta med målarkläder, ”dina vanliga målarprylar”, väv att måla på och matta akrylfärger. En guldpenna i gel och ett litet rollerkit. Anteckningspenna och block om du vill anteckna något när du får tydning av din egen Nakshatra

Betalning : kontant och swish

Förkunskaper Space & Time (grund)

Plats: obs ! sommar kurs varierande platser, meddelas vid anmälans slut
Göteborg, Halland, Lysekil  är exempel på platser

Tid: Fyra dagar kl 10.00 – ca16.00 lunchbreak ca12.30-14.00

Anmälan: ska innehålla :  NAMN, födelse data DAG, MÅN, ÅR, TID, PLATS (stad)

skickas på mail till info@gaila.se SENAST 10 dagar innan kursstart Det är underlag till för måleri och konsultation.Har du frågor om kursen kan du ringa Gaila på 0766 316252

Välkomna hälsar Gaila och Julia

 

SPACE RETREAT –  3 dgr

IMG_5381 IMG_5380bild 5 IMG_5385
” måla i medveten närvaro med djupgående meditation, transcendens och rymdkänsla”.

Vill du  utveckla ditt måleri och skapa rymd i målningarna?

Djupa Meditationer, Medveten Närvaro, Inre samtal, Sharing och Måleri.

Utveckla ditt eget måleri med guidad meditation och fördjupad intuition. Vi målar upp ett eget universum och placerar rymdens former i dess centrum.  Vi berör rymd och astronomi i konstens historia och samtalar om teknik för att skapa rymd och föra in den i våra målningar. Kanske vill du att tystanden och det eviga ska få ta plats och utvecklas i ditt liv och dina målningar.

Du får coaching i ditt måleri och verktyg att hitta din inre rymd. Vi delar upplevelser och lär oss lyssna inåt och utåt.

Retreaten är enkel och kravlös, där alla deltagare tar eget ansvar för sin utvecklingsprocess.

Plats: varierande, du kan själv bjuda in mig till din ort vid minst 5 betalande deltagare

Tid: fred kl 14.00 – sönd kl 16.00 (lunch ca12.30-14.00)

Kostnad: 3.100:-

Betalning : kontant, swish, eller på faktura

Förkunskaper inga

Du behöver ha med dig: Målarkläder som tål stänk, penslar, färg både vanliga matta akrylfärger och väv att klippa till och måla på. Tejp, hushålls svampar (”scotch brite”), vanliga målarsvampar och ett rollerset. Yoga matta eller liggunderlag, filt och varm tröja/sockar

Anmälan: ska innehålla namn, adress, mail, telefon

skickas på mail till info@gaila.se

Har du frågor om kursen kan du ringa Gaila på 0766 316252

Välkomna hälsar Gaila 

 

RETREAT  –  Balans och Harmoni

  IMG_2477 IMG_1990 IMG_0001  IMG_0913  IMG_0032 IMG_0083

”Inre resor genom regnbågens färger”

Datum:  Sommar 2019

Tid månd kl 10.00 –  sönd kl 15.00

Lunch ca 12.30-14.00 Middag ca 16.30-18.00

En transformerande vecka där du får stifta bekantskap med kroppens spirituella energisystem. Målet är att hitta din egen väg för att upprätthålla Balans & Harmoni med kropp och själ. Du undersöker hur Form, Färg, Yoga, Gigong, Eteriska Oljor, Bachdroppar, Kristaller, Ljud, Musik, Mat, Mantra, Insiktfrågor, Visualisering, Mental träning och Meditation  påverkar dig på olika nivåer.

Du får möjlighet att arbeta kreativt med med olika metoder i regnbågens färger, en färgkod för varje dag. Du får en bred palett med möjligheter att uppleva hur varje chakra är uppbyggt, hur en färgkod kan fungera, vilka övningar som kan försätta oss i balans och harmoni. En ständigt pågående inre resa i Livskunskap.

Ett minne för livet. En kickstart för Kropp & Själ.

Retreaten finns i olika tema med fördjupning,

Colors & Codes ( introduktion, baskunskap en prova på palett för att balansera ditt system)

Eat & Retreat ( Naturupplevelser och mat som vi lagar tillsammans, näring för kropp och själ)

Art & Reflection ( konstnärliga uttryckssätt, måleri, reflektion och skrivande )

Body & Mind (träning för kropp, själ och hjärta, medveten närvaro i kropp och sinne, kraftfulla verktyg för mental styrketräning)

Vill du anmäla ditt intresse för kurs eller har frågor  kan du maila till info@gaila.se

LIVE YOUR LIFE IN FULL POTENTIAL / Gaila Art och Puia Production
   IMG_0074