Vedic Art

Vedic Art – 17 principer för konsten och livet.
IMG_2537bild 2IMG_1215


Grund och fortsättningskurser

Vill du möta din skapande förmåga genom färg och form? Förstå livet genom att måla och teckna?
Metoden passar alla oavsett kunskapsnivå eller ålder. Vi målar utan krav eller prestation. Du har allt du behöver inom dig. Ingen talar om HUR du ska göra bara VAD du kan göra. Du behöver bara gå till dig själv för att veta. Här sätter vi igång den kreativa kraften enligt naturlagarna. Och tillåter passionen för ditt skapande få fullt utlopp. Man bara älskar det!

Vedic Arts upphovsman är Curt Källman. Han var konstnär, utbildad vid Gerlesborg och Konstakademien. Han vävde samman klassiska enkla konstövningar med Vedisk uråldrig kunskap om naturens sätt att skapa. Metoden bygger på muntlig tradition med kortare föredrag och berättelser, pedagogiskt strukturerade klassiska konstövningar och egen tid för hitta sitt eget unika uttryck, kanske även sin passion eller livsuppgift.

Material:På målarkurserna arbetar man i akryl och tar med eget material. Något att måla på, som canvas eller pannåer och något att måla med, som penslar, svampar, skrapor…. 🙂
Gör det enkelt och ta vad du har hemma eller hittar i närmaste konstnärs-eller hobby affär. Ta några färger du gillar. Efter första träffen kan du handla mer om du behöver. Viktigt att ha med sig är vanligt papper och mjuka blyertspennor.

Tid: 10.00-16.00

Avgift: Hel vecka 2500:-( må-lö)

två helger 1500:-/helg (fre-sön)

tre helger 1200:-/helg (lö-sö)

Inga förkunskaper behövs

Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

Familjekurser anordnas på begäran. Där målar barn och vuxna tillsammans. Barnen får höra en saga jag själv skrivit till de olika principerna medan de vuxna tar del av den ordinarie undervisningen. Målsman ansvarar fullt ut för barnens säkerhet under kursen. Kreativiteten brukar flöda vilt och befriande. Alla älskar att måla i frihet! 

De vuxna betalar fullt pris medan barnen går gratis så länge de är under 15 år därefter halva priset upp till 18. Då är man vuxen 🙂

 

LÄRARUTBILDNING, Vedic Art block A och B

10869698_10205795729078326_8598153967607923080_o-768x1024R0018028Version 2

Tid: Fyra dagar 10.00 – 18.00

Avgift: 9000:-

Material: Anteckningsblock, penna, lite målarmaterial.

Det blir en intensiv helg med mycket information, samtal och en del uppgifter. Du får se en film med Curt Källman, upphovsmannen, och lyssna på en intervju med honom och jag berättar flera anekdoter och minnen från tiden med Curt. Vi går igenom praktiskt information för att hålla en kurs och sedan steg för steg varje princip. Vad som kan hända i deltagare och hur du hanterar det. hur du kan introducera övningar som finns i kursmaterialet och ibland får du pröva en del av dem du kanske aldrig stifta bekantskap med. Här får du tillgång till din egen kunskap på en högre nivå och alla ”verktyg” du behöver för att kunna hålla en grundkurs. Du kan välja att gå kursen för din egen konstnärliga utvecklings skull, eller följa din längtan att undervisa och inspirera andra. Du kan börja undervisa direkt efter avslutad utbildning.

Du behöver ha gått  grund och fortsättningskurs för att gå utbildningen.

Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

VEDA SKETCH & DRAW
Teckna med kosmiska punkter och högra hemisfären

 IMG_6191 IMG_5001 2

Våga prova på teckning! Helt utan prestation eller kommentarer. Kasta loss ankaret och följ med när vi tecknar och skissar bortom tanke och intellekt. Enkla övningar för att sätta igång lusten att teckna och skissa. Vi tecknar i närvaro med vårt hjärta, i kontakt med djupa minnen och kanske också med det som hindrat oss från att våga teckna fullt ut.

En kurs för alla som vill lära känna linjernas och formernas land på ett lättsamt och kravlöst sätt. En mjukare väg in i tecknandet utan krav och prestation. Nu har du möjlighet att ta del av alla verktyg en professionell tecknare använder och själv bearbeta tekniken på ditt alldeles eget sätt för att utveckla eller komma igång med ditt tecknande och upptäcka form. 

Du lämnar den vänstra hjärnhalvan i fred och går rakt in i din högra hemisfär där all kreativitet har möjlighet att expandera i gränslös frihet. Så småningom lär du dig koppla samman både höger och vänster hemisfär i hjärnan och pendlar utan hinder fram och tillbaka.

Lätt och kosmisk teckning och skissande är naturlig och rolig. En linje leder till medvetenhet, en annan till form. Kosmiska punkter i medveten närvaro aktiverar den skapande processen genom att du är närvarande, medveten och i nuet. Plötligt märker du att du själv kan designa dina egna former eller mönster och kan berätta din historia med bilder. Du börjar skapa och omforma varje form och kanske bli medveten om hur du vill leva ditt liv.

En enkel teckningskurs baserad på rötterna i Vedic Art och dess 17 principer, naturliga lagar för kreativitet och skapande. Låter form växa sig till liv utan krav eller prestation.

Inga förkunskaper behövs!
Tid: 10.00-16.00

Avgift:
Två helger 1650:-/tillfälle fre-sön
Hel vecka 2500:- mån-fre.

Material: papper, skissblock och pennor

Anmälan, uppgifter om datum och ytterligare frågor skickas till info@gaila.se

Varmt Välkommen !

 SPACE & TIME  (jyotish & måleri – grund)

IMG_6835  IMG_6834 IMG_6837 

”när rymden inuti och utanför blir ett”

Kom och måla din egen stjärnhimmel !!
Måla, Meditera, Lyssna och se på bilder från kosmos, stjärnornas födelse & rymden. En helg med rymden i fokus där vi fördjupar oss i vår yttre och inre rymd. Du guidas i att måla upp stjärnhimlen som den såg ut i öster när du föddes. Vi kontaktar rymden inom oss i flera djupa meditationer och målar fram den medan vi betraktar den yttre rymden utanför oss.

Utifrån ett österländskt horoskop (jyotish) som innehåller både astrologi och astronomi blir du medveten om hur planeter och stjärnkonstellationer är en del av vårt liv. Vi berör skillnader mellan västerländsk och Vedisk astrologi. Du får en kort, ca 10 min, privat konsultation på just det ”hus” som berör konst och en gemensam enkel föreläsning om universum, planeter, stjärnor och kosmos dans med energier.

Inga förkunskaper behövs

Tid: Lö-Sö  kl 10.00-16.00

Avgift: 2200:- Allt material för kursuppgiften ingår

Ta med målarkläder, anteckningsblock och penna om du vill anteckna något när du får ditt jyotish

Plats: Göteborg med omnejd, andra orter på begäran

Anmälan: ska innehålla :  NAMN, födelse data DAG, MÅN, ÅR, TID, PLATS (stad)

skickas på mail till info@gaila.se   SENAST 10 dagar innan kursstart. Det är underlag till måleri och konsultation.
Har du frågor om kursen kan du maila till Gaila  info@gaila.se 

Kursen är enkel att delta i och ger ett djupt avtryck i livet där du kan ta med dig tekniker för ditt måleri likväl som tekniker för inre lugn och kontakt med rymden inom dig.

Välkomna att dela en inre och yttre resa i Rymd.

hälsar Gaila och Julia.